Välkommen till Lådbilslandet i Nykvarn.
 
Till Startsidan
 
Lådbilslandet
Bilar på banan
Tävla och vinn
Hitta hit
Turistinfo
Tävlingsvinnare
 
  Turistinformationssida 

Välkommen till Lådbilslandets Turistinformation

Turistinformantion från www.nykvarn.com

Planerar du för semester eller utflykt i Mälardalen

rekommenderar vi att du besöker Mälardalen.net


Här har vi på redaktionen samlat några matnyttiga länkar för dig som är på genomresa eller har för avsikt att tillbringa några veckor i vår vackra, omväxlande region. 

 

Familjepaket 2017 - Lådbilslandet Nykvarn

Scandic Södertälje - Ett lekfullt familjehotell

Välkommen till ett av våra mest lekfulla och

familjevänliga hotell. Vi är barnsligt förtjusta i familjer.

Under sommaren och utvalda perioder blir vårt

familjehotell ännu roligare för barn med flera aktiviteter.

Läs mer om vårt familjepaket..

 

Vidbynäs Gård

När du bokar ett "Familjepaket" bor ni i våra speciellt designade hotellrum för familjer. Här finns ett rum för föräldrar och ett rum för barnen och separat badrum. En rejäl hotellfrukost serveras i herrgården med allt du vill ha och lite till. Vi kan erbjuda våra roliga familjepaket tisdag till fredag hela sommaren.

Läs mer om vårt familjepaket..

 

Övernattning & Boende i grannkommuner

Öster Malma

Mitt i Sörmland finner du Öster Malma hotell och vandrarhem. Endast 50 minuter från Stockholm och 25 minuter från Stockholm-Skavsta flygplats. Du övernattar med en rogivande inramning av den vackra sörmländska naturen alldeles inpå knutarna.

Tvetagården

Tvetagården är ett vandrarhem som kan erbjuda enkelrum, dubbelrum och familjerum med totalt 70 bäddar. Det finns ett välutrustat kök för självhushåll med matplatser och sommartid står dörren öppen ut till trädgården.

Karta på Mälardalen.net - Sök Tvetagården

 

Eklundsnäs Bad & Camping

Eklundsnäs ligger naturskönt i ett friluftsområde. Badstranden är belägen vid en mindre sjö som snabbt värms upp och är därför tidigt på säsongen ett populärt bad med badbryggor, flytbrygga och beachvolley.

Karta på Mälardalen.net - Sök Eklundsnäs

 

Utflyktsmål i Nykvarn, Taxinge och Turinge

 

Taxinge Slottscafé och slottspark

Taxinge Slott och Slottscafé. Här finns norra Europas största kak- och tårtbord med över 60 sorter. Bakade med lika delar kärlek, smör och grädde. Sommartid servering i slottsträdgården.

I anslutning till slottsträdgårdarna finns också en barnvänlig strand som bjuder på härliga bad och massor av lek.

Lådbilslandet i Nykvarn

Ett eldorado för barn mellan 2 och 10 år. Här kör du bil på riktigt. Asfalterade gator slingrar sig över bro och genom den lilla byn med kyrkan i centrum. Lite lugnare tempo i Jordbrukslandet där du kör traktor med släp. Staka flotte i dammen, äventyrsbana, karusell, hoppborg, minitåg och lekplats.

Museijärnväg Östra Södermanlands Järnväg
Besök oss i Mariefred, Läggesta eller Taxinge. På smalspårig järnväg genom det sörmländska landskapet upplever du gångna tiders resande.

Tåg, ånglok och vagna bemannas av personal i tidstypiska uniformer och konduktören klipper din biljett med tång. Läs mer på OSlJ hemsida.

 

Butiker på landet

Mångfaldens Hus

Turinge - En butik för dig som söker inrednings- och presentartiklar. Här blandas gamalt och nytt i ett överflöd som sällan skådats.

 

Many Things

Välkommen till Many Things - Mode och design för alla

Några minuter mot Järna från motortrafikplats Nykvarn finner ni Many Things. Här finner du en barnavdelning med omtänksamma kläder och leksaker. Inredning, textil, keramik, retro och trädgård. Smycken och en avdelning för vår fyrbenta vän hunden med hundvård, tillbehör och hundhalsband.

Karta på Mälardalen.net Sök Many Things.

Taxinge Slott

Taxinge - I Taxinge slottsflyglar finns flera hantverkare och butiker. Nybakat bröd och annat gott. Leksaker, presentartiklar. Stickat och vävt. Keramik och smide. Något för allas smak och sinne.

Lågprisvaruhuset Hedlandet

Hedlandet - När du nu ändå är ute på biltur. Fortsätt några kilometer till och sväng av mot Hedlandet. Här finner du ett lågprisvaruhus på över 3000 kvm med fynd. Kläder, tyger, porslin, leksaker, hygienartiklar - allt för hemmet. Nya varor varje dag.

Äta ute - Kafé och restaurang

Taxinge Slott

Taxinge - Kakslottet med norra Europas största kak- och tårtbord med över 60 sorter bakade med lika delar smör och kärlek. Servering i slottets bibliotek och sommartid även uteservering i slottsparken.

Mångfaldens Hus

Turinge - Matcafé med lunch- och kaffeservering.

I anslutning finns present- och inredningsbutik.

 

En stilla stund i ro och eftertanke

Turinge kyrka

Turinge - Turinge kyrka byggdes på 1100-talet. Under 1300- och 1400-talen byggdes kyrkan ut. Kyrkbacken är mycket väl bevarad med sina hus från 1700- och 1800-talen. Kyrkan är känd för det gravkor som Erik Dahlberg ritade och lät uppföra åt sig på 1680-talet. En runsten från 1000-talet finns i kyrkans vapenhus. Under året ges många tillfällen att lyssna till körsång och musikarrangemang.

Taxinge kyrka

Taxinge - Förmodligen fanns det en kyrka här redan under medeltiden. Uppförandet av den nuvarande kyrkan påbörjades våren 1862 och kyrkan invigdes av stiftets biskop den 13 december 1863. Ritningarna till kyrkan är utförda av arkitekt Adolf Wilhelm Edelswärd och byggnationen är bland sörmlänska kyrkor en av de mest konsekventa exempel på den nygotiska stilbildningen.

 

Landskapen Södermanland, Uppland och Västmanland - Mälardalen.net

Planerar du för semester eller utflykt. Söker du aktiviteter, upplevelser, god mat eller boende? Då ska du hålla koll på Mälardalen.net som just nu växer i rask takt. Besöks- och turistinformation från 45 kommuners egna företagare som driver verksamhet inom besöksnäringen i Mälardalen. En portal för dig som snabbt vill ha information direkt från den egne företagaren utan krångliga omvägar. Välkommen att lära känna oss!

www.malardalen.netSVERIGES HUVUDSTAD

ALLT OM STOCKHOLM
Det finns ingen hejd på vår lokalpatriotism.
Men patriotismen grundar sig på kärlek till staden.
Vi har helt enkelt blivit förförda av den nordiska damen.
Ja, vårt Stockholm är en kvinna. En lite egensinnig kvinna kanske men charmig och lite sexig när du lär känna henne. Vi tänker presentera henne för dig, vi tror att ni kommer att passa bra ihop.

STOCKHOLMS OFFICIELLA BESÖKSGUIDE
Välkommen till Stockholm stads officiella besöksguide – förutom turistinformation kan du boka hotell on line, köpa stockholmskort, kartor eller beställa stockholmsbroschyrer, sök bland evenemang, aktiviteter, shopping, skärgård, museer, mat & nöje.


NÖJESPARKER OCH ZOO I VÅRT NÄROMRÅDE


PARKEN ZOO
Vilka möjligheter! Djurparken med Asiatiska lejon, vita tigrar och andra exklusiva inslag. Lek och äventyr i Fantomenland. Karusellåk, radiobilar och sockervadd i nöjesparken.
Lagom svalkande bad. Den goda maten på restaurang eller i picknick-korgen. Kanske en favoritartist på någon av våra scener...

SKANSEN
Skansen är öppet varje dag - utom julafton, öppettiderna varierar
beroende på säsong. Besök gärna de kulturhistoriska husen. Vår och sommar är de flesta hus öppna, på vinterhalvåret håller färre hus öppet

GRÖNA LUND
Gröna Lund hälsar alla små och stora barn, lärare och föräldrar välkomna till Sveriges äldsta nöjespark. På denna unika mötesplats i Stockholm förenas nytta med nöje.

KOLMÅRDEN
I de djupa skogarna utanför Norrköping står du öga mot
öga med vilda djur från hela världen. Kolmården är Nordens största djurpark, och det gör att alla djur kan få just det utrymme och den miljö de behöver för att trivas och må bra. Många av djuren är vi ensamma om. Och några kan du knappt se i vilt tillstånd - var i världen du än befinner dig. Utrotningshotade djur har en fristad i Kolmården och vi är starkt engagerade för deras naturliga fortlevnad.

 

 

 

 

Adressuppgifter

LÅDBILSLANDET
Besöksadress: Södertäljevägen

Nedre Bruket Nykvarn

Telefon: 08-552 479 70
070-586 64 31


E-post: ladbilslandet@nykvarn.com

 
Coola Lådbilar
Kextransport Kextransport

Piketbil
Piketutryckning

Buss från lokaltrafiken ? Lokaltrafiken

 
Äventyr & Lek
 
Aktuellt just nu

Tävla och vinn entrébiljetter i Lådbilslandets tävling

___________________