Välkommen till Lådbilslandet i Nykvarn.
 
Till Startsidan
 
Lådbilslandet
Bilar på banan
Tävla och vinn
Hitta hit
Turistinfo
Tävlingsvinnare
 
  Turistinformationssida 

Välkommen till Lådbilslandets Turistinformation...

Turistinformantion från www.nykvarn.com

Här har vi samlat några matnyttiga länkar för dig som är på genomresa eller har för avsikt att tillbringa några veckor i vår vackra, omväxlande region....

 

Taxinge Slottscafé


Många familjer väljer att avsluta utflykten till Nykvarn och Lådbilslandet med ett besök på Taxinge Slott och Slottscaféet. Här finns norra Europas största kak- och tårtbord med över 60 sorter. Bakade med lika delar kärlek, smör och grädde. Sommartid servering i slottsträdgården.

I anslutning till slottsträdgårdarna finns också en barnvänlig strand som bjuder på härliga bad och massor av lek.

 SVERIGES HUVUDSTAD

ALLT OM STOCKHOLM
Det finns ingen hejd på vår lokalpatriotism.
Men patriotismen grundar sig på kärlek till staden.
Vi har helt enkelt blivit förförda av den nordiska damen.
Ja, vårt Stockholm är en kvinna. En lite egensinnig kvinna kanske men charmig och lite sexig när du lär känna henne. Vi tänker presentera henne för dig, vi tror att ni kommer att passa bra ihop.

STOCKHOLMS OFFICIELLA BESÖKSGUIDE
Välkommen till Stockholm stads officiella besöksguide – förutom turistinformation kan du boka hotell on line, köpa stockholmskort, kartor eller beställa stockholmsbroschyrer, sök bland evenemang, aktiviteter, shopping, skärgård, museer, mat & nöje.

NÖJESPARKER OCH ZOO I VÅRT NÄROMRÅDE


PARKEN ZOO
Vilka möjligheter! Djurparken med Asiatiska lejon, vita tigrar och andra exklusiva inslag. Lek och äventyr i Fantomenland. Karusellåk, radiobilar och sockervadd i nöjesparken.
Lagom svalkande bad. Den goda maten på restaurang eller i picknick-korgen. Kanske en favoritartist på någon av våra scener...

SKANSEN
Skansen är öppet varje dag - utom julafton, öppettiderna varierar
beroende på säsong. Besök gärna de kulturhistoriska husen. Vår och sommar är de flesta hus öppna, på vinterhalvåret håller färre hus öppet

GRÖNA LUND
Gröna Lund hälsar alla små och stora barn, lärare och föräldrar
välkomna till Sveriges äldsta nöjespark. På denna unika mötesplats i Stockholm förenas nytta med nöje.

KOLMÅRDEN
I de djupa skogarna utanför Norrköping står du öga mot
öga med vilda djur från hela världen. Kolmården är Nordens största djurpark, och det gör att alla djur kan få just det utrymme och den miljö de behöver för att trivas och må bra. Många av djuren är vi ensamma om. Och några kan du knappt se i vilt tillstånd - var i världen du än befinner dig. Utrotningshotade djur har en fristad i Kolmården och vi är starkt engagerade för deras naturliga fortlevnad.

 

Lådbilslandet favoriter i Södertälje

TOM TITS
Tom Tits Experiment är en kultur- och utbildningsverksamhet med syfte att driva och utveckla ett forum för folkbildning i naturvetenskap och teknik.Tom Tits är ett slags utställning, som inte liknar andra muséer eller utställningar. En ständigt ökande ström av besökare kommer för att ta del av alla de "påhitt" som man kan vara med om hos oss.

På Tom Tits kan man undersöka vatten, luft, ljud och allt möjligt annat. Som besökare får du själv vrida, kika, ropa, hälla och pröva olika experiment.

Mitt i utställningen kan du koppla av i caféet med utsikt över allt som händer i lokalen. I vår butik finns böcker, leksaker, "knep och knåp" och annat som kan vara bra att ha om du vill fortsätta experimentera efter besöket.

 

 

Adressuppgifter

LÅDBILSLANDET
Södertäljevägen

Nedre Bruket Nykvarn

E-post: ladbilslandet@nykvarn.com

 
Coola Lådbilar
Kextransport Kextransport

Piketbil
Piketutryckning

Buss från lokaltrafiken ? Lokaltrafiken

 
Äventyr & Lek
 
Aktuellt just nu
Tävla och vinn entrébiljetter