Välkommen till Lådbilslandet i Nykvarn.
 
Till Startsidan
 
Lådbilslandet
Bilar på banan
Tävla och vinn
Hitta hit
Turistinfo
Tävlingsvinnare
 
  Turistinformationssida 

Välkommen till Lådbilslandets Turistinformation

 

Här har vi på redaktionen samlat några matnyttiga länkar för dig som är på genomresa eller har för avsikt att tillbringa några veckor i vår vackra, omväxlande region.

 

Övernattning & Boende

 

Tvetagården

Tvetagården är ett vandrarhem som kan erbjuda enkelrum, dubbelrum och familjerum med totalt 44 bäddar. Det finns ett välutrustat kök för självhushåll med matplatser och sommartid står dörren öppen ut till trädgården.

 

Eklundsnäs Bad & Camping

Eklundsnäs ligger naturskönt i ett friluftsområde. Badstranden är belägen vid en mindre sjö som snabbt värms upp och är därför tidigt på säsongen ett populärt bad med badbryggor, flytbrygga och beachvolley.

 

Malmköpings Camping

Malmköpings Bad & Camping är en välskött familjecamping med campingtomter, stugor, rum

och vandrarhem. Badar och solar gör ni på vår fina, barnvänliga sandstrand med bryggor och hopptorn. Äventyrsgolf, beachvollyboll och två tennisbanor.

 

Utflyktsmål i Nykvarn, Taxinge och Turinge

 

Taxinge Slottscafé och slottspark

Taxinge Slott och Slottscafé. Här finns norra Europas största kak- och tårtbord med över 60 sorter. Bakade med lika delar kärlek, smör och grädde. Sommartid servering i slottsträdgården.

I anslutning till slottsträdgårdarna finns också en barnvänlig strand som bjuder på härliga bad och massor av lek.

 

 

Butiker på landet

Nytta och nöje

Mångfaldens Hus

Turinge - En butik för dig som söker inrednings- och presentartiklar. Här blandas gamalt och nytt i ett överflöd som sällan skådats.

Taxinge Slott

Taxinge - I Taxinge slottsflyglar finns flera hantverkare och butiker. Nybakat bröd och annat gott. Leksaker, presentartiklar. Stickat och vävt. Keramik och smide. Något för allas smak och sinne.

 

Lågprisvaruhuset Hedlandet

Hedlandet - När du nu ändå är ute på biltur. Fortsätt några kilometer till och sväng av mot Hedlandet. Här finner du ett lågprisvaruhus på över 3000 kvm med fynd. Kläder, tyger, porslin, leksaker, hygienartiklar - allt för hemmet. Nya varor varje dag.

Äta ute - Kafé och restaurang

Taxinge Slott

Taxinge - Kakslottet med norra Europas största kak- och tårtbord med över 60 sorter bakade med lika delar smör och kärlek. Servering i slottets bibliotek och sommartid även uteservering i slottsparken.

Mångfaldens Hus

Turinge - Matcafé med lunch- och kaffeservering.

I anslutning finns present- och inredningsbutik.

 

En stilla stund i ro och eftertanke

Turinge kyrka

Turinge - Turinge kyrka byggdes på 1100-talet. Under 1300- och 1400-talen byggdes kyrkan ut. Kyrkbacken är mycket väl bevarad med sina hus från 1700- och 1800-talen. Kyrkan är känd för det gravkor som Erik Dahlberg ritade och lät uppföra åt sig på 1680-talet. En runsten från 1000-talet finns i kyrkans vapenhus. Under året ges många tillfällen att lyssna till körsång och musikarrangemang.

Taxinge kyrka

Taxinge - Förmodligen fanns det en kyrka här redan under medeltiden. Uppförandet av den nuvarande kyrkan påbörjades våren 1862 och kyrkan invigdes av stiftets biskop den 13 december 1863. Ritningarna till kyrkan är utförda av arkitekt Adolf Wilhelm Edelswärd och byggnationen är bland sörmlänska kyrkor en av de mest konsekventa exempel på den nygotiska stilbildningen.

 

 SVERIGES HUVUDSTAD

ALLT OM STOCKHOLM
Det finns ingen hejd på vår lokalpatriotism.
Men patriotismen grundar sig på kärlek till staden.
Vi har helt enkelt blivit förförda av den nordiska damen.
Ja, vårt Stockholm är en kvinna. En lite egensinnig kvinna kanske men charmig och lite sexig när du lär känna henne. Vi tänker presentera henne för dig, vi tror att ni kommer att passa bra ihop.

STOCKHOLMS OFFICIELLA BESÖKSGUIDE
Välkommen till Stockholm stads officiella besöksguide – förutom turistinformation kan du boka hotell on line, köpa stockholmskort, kartor eller beställa stockholmsbroschyrer, sök bland evenemang, aktiviteter, shopping, skärgård, museer, mat & nöje.


 

NÖJESPARKER OCH ZOO I VÅRT NÄROMRÅDE


PARKEN ZOO
Vilka möjligheter! Djurparken med Asiatiska lejon, vita tigrar och andra exklusiva inslag. Lek och äventyr i Fantomenland. Karusellåk, radiobilar och sockervadd i nöjesparken.
Lagom svalkande bad. Den goda maten på restaurang eller i picknick-korgen. Kanske en favoritartist på någon av våra scener...

SKANSEN
Skansen är öppet varje dag - utom julafton, öppettiderna varierar
beroende på säsong. Besök gärna de kulturhistoriska husen. Vår och sommar är de flesta hus öppna, på vinterhalvåret håller färre hus öppet

GRÖNA LUND
Gröna Lund hälsar alla små och stora barn, lärare och föräldrar
välkomna till Sveriges äldsta nöjespark. På denna unika mötesplats i Stockholm förenas nytta med nöje.

KOLMÅRDEN
I de djupa skogarna utanför Norrköping står du öga mot
öga med vilda djur från hela världen. Kolmården är Nordens största djurpark, och det gör att alla djur kan få just det utrymme och den miljö de behöver för att trivas och må bra. Många av djuren är vi ensamma om. Och några kan du knappt se i vilt tillstånd - var i världen du än befinner dig. Utrotningshotade djur har en fristad i Kolmården och vi är starkt engagerade för deras naturliga fortlevnad.

 

Våra favoriter i Södertälje

TOM TITS
Tom Tits Experiment är en kultur- och utbildningsverksamhet med syfte att driva och utveckla ett forum för folkbildning i naturvetenskap och teknik.Tom Tits är ett slags utställning, som inte liknar andra muséer eller utställningar. En ständigt ökande ström av besökare kommer för att ta del av alla de "påhitt" som man kan vara med om hos oss.

På Tom Tits kan man undersöka vatten, luft, ljud och allt möjligt annat. Som besökare får du själv vrida, kika, ropa, hälla och pröva olika experiment.

Mitt i utställningen kan du koppla av i caféet med utsikt över allt som händer i lokalen. I vår butik finns böcker, leksaker, "knep och knåp" och annat som kan vara bra att ha om du vill fortsätta experimentera efter besöket.

SYDPOOLEN
Är ett av Sveriges största inomhusbad, med cirka 375.000 besökare per år. Äventyrsbad för alla åldrar, relaxavdelning med servering för vuxna, solarier, motionsbassänger, Nautilus Gym, Sydpoolen SPA för kropps- och skönhetsbehandling i behaglig miljö, babysim, simskolor och mycket mera.  

 

 

Adressuppgifter

LÅDBILSLANDET
Nykvarn


E-post: ladbilslandet@nykvarn.com

 
Coola Lådbilar
Kextransport Kextransport

Piketbil
Piketutryckning

Buss från lokaltrafiken ? Lokaltrafiken

 
Äventyr & Lek
 
Aktuellt just nu

Tävla och vinn entrébiljetter i Lådbilslandets tävling

__________________